• Vakmanschap
  • Leidinggeven
  • Veiligheid
  • Continu verbeteren

KAM Voedingsoperator (basis)

VooropleidingGeen specifieke vooropleiding vereist.
Cursusduur3 dagen
Max. aantal deelnemers12
Kosten per deelnemer
€ 940,00

Cursus in het kort

Voedingsbedrijven worden geconfronteerd met steeds strengere eisen. Dit betekent ook iets voor uw medewerkers. Om uw huidige of nieuwe medewerkers de vertaalslag te laten maken naar de eigen praktijksituatie biedt SBK de basiscursus KAM Voedingsoperator.

Doel

Na afloop van de training kunnen de deelnemers de regels die gelden voor het leveren van kwaliteit, voedselveiligheid en een veilige en hygiënische werksituatie, met oog voor het milieu, vertalen naar hun eigen praktijk en werk.

Voor wie

Deze training is voor (beginnende en ervaren) medewerkers die direct of indirect betrokken zijn bij de productie, transport of opslag van voedingsmiddelen.

Inclusief

  • Lesmateriaal
  • Lunch
  • Certificaat

De training bevat de volgende onderwerpen:

1. Kwaliteit en voedselveiligheid:

  • Definitie HACCP en CCP’s en belang van voedselveiligheid op de werkplek;
  • Beheersing van de CCP’s;
  • Borging van kwaliteit en voedselveiligheid en rol van de operator hierin.

2. Hygiënisch werken:

  • Belang van hygiënisch werken en persoonlijke hygiëne.

3. Veilig werken:

  • Belang van veilig werken en rechten en plichten van de medewerker;
  • Acties bij een ongeval, brand of ontruiming;
  • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Omgaan met gevaarlijke stoffen.

4. Milieubewust werken:

  • Afvalstromen bij een voedingsmiddelenbedrijf en kosten;
  • Vermindering / beperking van afval binnen een voedingsmiddelenbedrijf;
  • Rol operator in voorkomen van verspilling van water, energie, verpakkingsmaterialen en product.

Inschrijfdata zijn nog niet bekend voor deze opleiding

Locatie
Startdatum
Kosten per deelnemer
Lesdagen