SBK Opleidingen
SBK Opleidingen

Corona update: wij houden de richtlijnen van het RIVM in de gaten.

meer informatie
Cursussen > Operator > Onderhoudstechniek

Onderhoudstechniek

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. 9 avonden € 1.500,00

Cursus in het kort

Goed onderhoud verlengt de levensduur van jouw installaties en machinepark. Maar hoe voer je onderhoud goed uit?

Je leert het in deze praktijkcursus onderhoudstechniek! Veel onderhoudswerkzaamheden kunnen eenvoudig door een eigen technische dienst of zelfs door operators aan de machine uitgevoerd worden. Of eigen medewerkers kunnen meehelpen met onderhoudswerkzaamheden die door een externe organisatie worden uitgevoerd. Daarmee kan veel geld bespaard worden. En vaak vinden operators het ook nog eens leuk om aan hun ‘eigen’ machines te sleutelen. Die kennen ze namelijk van haver tot gort.

Het is vaak een kwestie van durven en er aan beginnen. Maar je moet natuurlijk wel weten waar je aan begint.
In deze cursus leer je op een praktische manier veel voorkomende werkzaamheden die behoren tot mechanisch onderhoud van machines en installaties. Het accent ligt daarbij op leren en oefenen in de praktijk. Theorie wordt beperkt tot het hoognodige. De lesmap is dan ook superlicht want in tegenstelling tot veel andere trainingen gaat het hier om leren en ervaren in de praktijk!

Dat is dan ook precies wat tijdens deze cursus gaan doen! Soms wordt dit vooraf gegaan door een stukje theorie,
dat nodig is om in de praktijk aan de slag te kunnen gaan. We beperken ons hierin tot het hoognodige.

De cursus bevat veel praktijkopdrachten die je in een klein groepje of met een medecursist uitvoert. Daarbij maak je gebruik van proefopstellingen en werk je met juiste gereedschappen en middelen. Door de geringe groepsgrootte is er veel
persoonlijke aandacht en gelegenheid tot oefenen en vragen stellen.

De cursus wordt gegeven in de praktijklokalen van Stimac in Deurne.

   

Unieke samenwerking Stimac en SBK Opleidingen

De praktijkcursus Onderhoudstechniek is een samenwerkingsverband tussen Stimac en SBK opleidingen. Stimac is al jaren een toonaangevende bedrijf in technisch industrieel onderhoud. Bij Stimac weten ze van de hoed en de rand; ze hebben héél veel gezien en wat ze nog niet kennen willen ze graag leren. Daarnaast heeft Stimac de juiste materialen en gereedschappen én worden medewerkers permanent opgeleid om bij te blijven in het onderhouds-vakgebied. Stimac wil haar kennis graag delen.

SBK Opleidingen heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het opleiden van medewerkers in de praktijk. SBK Opleidingen ziet de werkvloer vaak als het leslokaal. SBK Opleidingen wil medewerkers bewust maken van gezond en veilig werken én ze breder inzetbaar maken. Door onze krachten te bundelen hebben we een aantal praktische cursussen op het gebied van onderhoudstechniek op kunnen zetten. We hebben de kennis, middelen en ruimte om te oefenen en we weten de behoefte in de markt!

Voor wie

De praktijkcursus Onderhoudstechniek is bestemd voor medewerkers die betrokken zijn bij de technische dienst van het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Zeker voor de TD’er die nét dat stukje praktijkervaring mist, bijvoorbeeld na zijn opleiding. Maar deze praktijkcursus is ook interessant voor (niet-technische) operators die eerstelijns onderhoud uit moeten kunnen voeren aan hun machine, of operators die door willen groeien naar een TD-functie.

 

Programma

Icoon voor programma Praktijk Praktijk

  • Lagertechniek
  • Overbrengingen
  • Basis elektrotechniek en motor-/pomptechniek
  • Eindopdracht

Icoon voor programma inclusief Inclusief

  • Lesmateriaal
  • Certificaat

Afsluiting

Op de laatste (negende) avond ga je een praktijkexamen uitvoeren, waarbij je de geleerde onderwerpen geïntegreerd in een praktijkopdracht moeten laten zien. Na succesvolle afronding van het praktijkexamen ontvang je het certificaat Onderhoudstechniek!

Locaties en startdata

Hoewel er voor deze cursus op dit moment geen startdata bekend zijn kun je je gewoon inschrijven! Na inschrijving nemen we contact met je op over de startmogelijkheden. Of neem contact op met ons via 040 – 232 9700 of info@sbkopleidingen.nl

Online E-learning?

Betreft je cursus een online e-learning? Dan kun je op elke moment starten. Na ontvangst van je aanmelding verwerken we deze en krijg je toegang tot de gekozen cursus.