• Vakmanschap
 • Leidinggeven
 • Veiligheid
 • Continu verbeteren

Training Within Industry

Dé methodiek om trainingstandaarden vast te leggen.

Het is van groot belang dat je je medewerkers veilig, kwalitatief en efficiënt in kunt zetten binnen jouw organisatie. Hiervoor is een goede opleiding of training een must.
TWI is hét instrument om op een snelle, uniforme manier nieuwe en bestaande medewerkers op te leiden op hun werkplek.

De oorsprong van deze methodiek ligt in de 2e wereld oorlog toen de productie van onder andere wapens en vliegtuigen flink moest worden opgeschroefd. Omdat er op dat moment weinig mensen voorhanden waren met ervaring in fabrieken is er een manier ontwikkeld om deze mensen in een snelle tijd inzetbaar te maken op hun werkplek.

Dat is ook meteen één van de krachten van TWI. Het toepassen van TWI in het trainen van taken van medewerkers zorgt voor een reductie van 60% – 80% inwerktijd c.q. tijd die nodig is voor de trainer om te trainen. Daarnaast is de kans op het maken van fouten teruggebracht tot minder dan 5%. De effecten in de Tweede Wereldoorlog waren dan ook:

 • Toegenomen productie
 • Verkorte trainingstijd
 • Minder arbeidsuren
 • Minder afval/derving
 • Minder klachten

Bij deze methode worden de taken/werkzaamheden teruggebracht naar TWI trainingstandaarden, waarbij de werkzaamheden worden opgebouwd uit:

 • De verschillende handelingen die moeten gebeuren
 • Wat daarbij de kritische punten zijn
 • Waarom dat zo is.

Vervolgens wordt deze trainingstandaard zodanig getraind dat de werkzaamheden veilig, efficiënt en zonder fouten worden uitgevoerd. Het zodanig aanleren dat de medewerker het veilig, efficiënt en zonder fouten kan uitvoeren, zit hem in het 3 keer voordoen en 4 keer nadoen. Dit zodat de medewerker de taak in een korte tijd meerdere malen uitvoert op één manier en dat is de juiste manier.

De trainer traint eenduidig en gestandaardiseerd volgens een instructiekaart zodat deze medewerker ook echt op de juiste manier getraind wordt. De kracht van TWI zit hem in gestandaardiseerd en eenduidig inwerken.

Opleidingen

Wil je graag zelf aan de slag met TWI 2.0? Dat kan. SBK organiseert regelmatig kennismakingsworkshops voor TWI om je te laten zien wat TWI is, waar het toepasbaar is en wat het oplevert.
Dit doen we aan de hand van praktijkervaringen en opdrachten die je tijdens de workshop uitvoert. Daarnaast kun je via de open opleidingen de opleiding "TWI 2.0 schrijver en trainer" volgen. Door deze opleiding te volgen word je een gecertificeerde ontwikkelaar, schrijver of beiden en kun je zelf binnen jouw organisatie aan de slag met het het ontwikkelen en trainen volgens TWI 2.0!

Kennismakingsworkshop TWI 2.0

TWI 2.0 schrijver en trainer

Wat mogen we voor jóu betekenen?

Ben je geïnteresseerd geraakt in de methodiek "Training Within Industry" en ben je benieuwd wat deze voor jouw organisatie zou kunnen betekenen?
Neem voor meer informatie contact op met Peter Vijgenboom op 06-13669884 of p.vijgenboom@sbkopleidingen.nl