6 redenen om op te leiden

20

dec

20

dec

Dat we bij SBK Opleidingen vierkant achter het ontwikkelen van medewerkers staan door middel van opleidingen en cursussen zal je niets verbazen.
Al meer dan 30 jaar helpen we bedrijven in allerlei sectoren met het ontwikkelen van medewerkers en het verbeteren van processen. Ben jij er nog niet van overtuigd wat het ontwikkelen van je medewerkers allemaal voor voordelen met zich mee kan brengen? Lees dan hier onze 6 redenen om je personeel op te gaan leiden


Goed imago

In de huidige kenniseconomie hechten werkzoekenden meer en meer waarde aan opleidingsmogelijkheden. Bedrijven die structureel investeren in personeel zijn populaire werkgevers voor werkzoekenden. Dat een bedrijf veel waarde hecht aan het opleiden van haar medewerkers zal ook snel rond gaan zingen buiten het bedrijf. Denk maar aan Google.

Minder verloop

Bied je opleidingen aan? Dan is het personeel tevredener en gemotiveerder. Als bedrijf bind je jouw medewerkers dus aan je. Want je geeft hen een blijvend cadeau. Iemand die investeert in persoonlijke groei, communiceert beter, heeft meer impact en is gelukkiger. Uiteindelijk resulteert dit allemaal in minder verloop in je personeelsbestand.

Als bedrijf heb je een competitief voordeel

Opleiding verhoogt de waarde van de medewerker op de werkvloer. Laat een werkgever zijn medewerker niet los? Is er geen ruimte om te groeien? Dan zijn ze minder productief en minder creatief. De werknemers hebben voortdurend begeleiding nodig en durven geen initiatief te nemen. Het bedrijf steekt er dus veel tijd en energie in, wat op lange termijn meer kost. Door te investeren in opleiding werkt jouw bedrijf efficiënter.

Minder tijdverlies door betere communicatie

Door te investeren in bijvoorbeeld communicatieopleidingen win je tijd en dus geld. Denk maar aan de tijd die je verliest door communicatie misverstanden of door eindeloze vergaderingen.

Langetermijnvisie

Veel bedrijven zien het opleiden van medewerkers als een kostenpost. Maar ze realiseren zich niet dat met het investeren in personeel op lange termijn veel minder kosten zijn gemoeid dan met het telkens moeten werven van nieuwe medewerkers. Denk niet alleen aan de directe kosten van de werving, maar ook aan de tijd die andere medewerkers bezig zijn met het inwerken van de nieuwe medewerkers. Je gebruikt het menselijke kapitaal.

Flexibiliteit en innovatie

Door werknemers op de leiden zijn ze breder inzetbaar. Ze kunnen doorstromen naar een andere functie, collega's vervangen die op vakantie zijn of ziek zijn, enzovoort. Hierdoor wordt je bedrijf veel wendbaarder en speel je sneller in op de laatste veranderingen en trends in de markt. Ook kun je bijvoorbeeld beter inspelen op seizoenspieken. Innovatie blijft het sleutelwoord!

 

Ben je nou net zo enthousiast geworden als dat wij al zijn? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Peter Vijgenboom via 06- 13 66 98 84 of p.vijgenboom@sbkopleidingen.nl. Hij kan je nog meer mooie praktijkvoorbeelden geven van hoe wij onze klanten helpen met onze dienstverlening.