Leeroplossing

 

 

Kennis en vaardigheden kun je efficiënt op peil houden met standaard trainingen. Méér impact bereik je al relatief eenvoudig door het toevoegen van bedrijfseigen oefenstof en het leggen van accenten in zo’n programma.

Aangepaste programma’s bieden echter niet altijd een echte oplossing. Bijvoorbeeld als de trainingsbehoefte nauw samenhangt met bepaalde apparatuur, processen en targets.

Bij specifieke vraagstukken is training alleen rendabel als jouw medewerker zich direct herkent in de problematiek en in de praktijk direct aan de slag kan met het geleerde. Daarvoor is een leeroplossing op maat nodig.

 

 

Specifieke traininingsvraagstukken

Enkele voorbeelden:

  • Er wordt een nieuwe productielijn gerealiseerd. Hoe bereid je de operators voor op hun taken en maak je ze vertrouwd met nieuwe werkinstructies.
  • Er is relatief veel afkeur op een lijn. Hoe bereik je meer uniformiteit in de werkwijze van de operators en minder variatie in de productspecs.
  • De omsteltijden van een machine zijn te lang. Hoe verbeter je afstemming tussen betrokken medewerkers om stilstandsverlies te beperken.
  • Onderbezetting vereist regelmatig inzet van tijdelijke menskracht. Hoe borg je de kwaliteit en veiligheid van de uitvoering én de producten.

 

Aanpak

Heb je een vergelijkbare uitdaging? Onze adviseurs ondersteunen bij het specificeren van de trainingsbehoefte en het uitwerken van een krachtige leeroplossing. Passende leermaterialen maken we samen met je eigen vakmensen, of we coachen medewerkers tot interne ontwikkelaars.

Wil je de leeroplossing maximaal intern realiseren, dan bieden we ook begeleiding bij het invullen van rollen zoals praktijkinstructeur, mentor of examinator. Onze drive is om de leeroplossing werkbaar, effectief en leuk te maken.    

 

Interesse in een gesprek met een van onze adviseurs? Vraag dan een vrijblijvende afspraak aan.

Onze opdrachtgevers