Download hier de whitepapers:

Kennis borgen

Gepubliceerd op: 03 dec 2019

Allereerst is het belangrijk om de noodzaak van kennisborging duidelijk te maken. Diepgaande kennis en specifieke ervaring zijn vaak schaars, omdat het eerste vooral aanwezig is bij medewerkers die al lang bij een bedrijf werken en het tweede vaak beperkt is tot een select aantal specialistische medewerkers in een bedrijf.

Downloaden

SPC op de werkvloer

Gepubliceerd op: 17 sep 2019

Statistical Process Control, kortweg SPC genoemd, kan worden gezien als een systeem om voortdurend de kwaliteit en productiviteit van een organisatie te verbeteren. SPC is gebaseerd op wiskundig bewezen berekeningsprincipes. Lees in deze whitepaper meer over SPC én de noodzaak van de juiste kennis van SPC op de werkvloer. Kom naar de workshop SPC op 19 november in Helmond!

Downloaden

Creëer je eigen NEN 3140 beleid

Gepubliceerd op: 03 apr 2019

In juli 2019 is de nieuwe NEN 3140+A3 2019 verschenen. Het is de norm waarin de bedrijfsvoering van elektrotechnische laagspanningsinstallaties staat beschreven. Wat houdt dit in voor jouw organisatie? Waaraan moet worden voldaan? En hoe regel je dit allemaal? Lees het in de whitepaper!

Downloaden

Laat veiligheid niet aan het toeval over

Gepubliceerd op: 30 okt 2018

De arbeidsomstandighedenwet (ARBO-wet) stelt eisen aan de werkgever op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn. Maar wat doet de werkgever feitelijk aan veiligheid? Krijgt veiligheid de aandacht die het nodig heeft? In de praktijk blijkt er nog veel sprake te zijn van misstanden.

Downloaden

Onboarding, maak nieuwe medewerkers supersnel inzetbaar

Gepubliceerd op: 03 sep 2018

In drukke tijden is een korte inwerktijd essentieel, zeker voor tijdelijke arbeidskrachten of bij tijdelijke functies. Onboarding kan dan uitkomst bieden. Letterlijk betekent onboarding “het aan boord brengen”. Bij onboarding worden nieuwe medewerkers begeleid vanaf het moment dat zij een contract hebben getekend tot en met hun inwerkperiode. Met als doel een nieuwe medewerker zo snel mogelijk inzetbaar krijgen en de betrokkenheid bij het bedrijf en de functie te verhogen.

 

Downloaden

Organisatieontwikkeling met eigenwijze aanpak leidt tot vooruitgang

Gepubliceerd op: 30 mei 2018

Het is daarom belangrijk om talentvolle en gemotiveerde medewerkers aan je bedrijf te binden. Zij zorgen er immers voor dat je bedrijf een succes wordt. En het kost minder! Het ontwikkelen van medewerkers is een goede manier om ze aan je bedrijf te binden. SBK doet dit met haar CRIACE opleidingsmethodiek.

Downloaden

Maak een slag in veilig werken conform NEN 3140

Gepubliceerd op: 08 mrt 2018

Niet alleen elektrotechnische bedrijven moeten een aanwijsbeleid hebben. Elk bedrijf waar sprake is van werken met machines en daarbij behorend onderhoud (of een bedrijf met TD) heeft een aanwijsbeleid nodig. In deze whitepaper komen de belangrijkste vragen rondom de NEN 3140 en het aanwijsbeleid aan bod.

Downloaden

Technisch personeelstekort

Gepubliceerd op: 26 feb 2018

In deze whitepaper bespreekt trainer/adviseur Martien Kuijpers het toenemende tekort van technisch personeel en de oplossing. Vaak ligt deze binnen je eigen bedrijf. We bieden een interessante kijk op het oplossen van dit personeelstekort. Lees het in de whitepaper!

Downloaden

Goede vakman, slechte leidinggevende?

Gepubliceerd op: 26 feb 2018

Goede vakman kwijt, slechte leidinggevende erbij!’ Een veel gehoorde kreet in productieomgevingen, maar is dat terecht? Ja inderdaad, wanneer een vakman van de ene op de andere dag gepromoveerd wordt tot leidinggevende en daarbij geen begeleiding of opleiding krijgt, denken ook wij dat deze stelling maar al te vaak waarheid wordt. Welke uitdagingen liggen er voor de vakman om een goede leidinggevende te zijn? Lees het in de whitepaper!

Downloaden

De 5 voordelen van TWI

Gepubliceerd op: 26 feb 2018

Uit het jaarverslag Inspectie SWZ blijkt dat uitzendkrachten en flexibele krachten twee keer zo vaak slachtoffer zijn van ernstige gevallen als vaste krachten. Tijdelijke werknemers krijgen onvoldoende instructies of beheersen Nederlands onvoldoende. De TWI trainingsmethode (Training within Industry) biedt uitkomst en bewijst dat het verhogen van veiligheid en het opleiden van (tijdelijk) personeel haalbaar is met deze goede pragmatische en snelle aanpak. Lees het in de whitepaper!

Downloaden

Onze opdrachtgevers