Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder tref je een overzicht aan van veelgestelde vragen. Klik in de betreffende categorie op de vraag om het antwoord te zien. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via Tel. 040-2329700 of info@sbkopleidingen.nl

Vragen over je training

Open opleidingen hebben geen startgarantie tenzij anders is afgesproken. 4 weken voor de training wordt je uitgebreid mag deze niet door gaan. In dat geval nemen we contact op met je op om te vragen of we je inschrijving naar een training in de toekomst mogen verplaatsen.

Vragen over de inschrijving

Op onze website vind je onder 'trainingen' ons aanbod. Als je een onderwerp aanklikt, kom je op een pagina waar je verschillende trainingen van dat onderwerp kunt aanklikken. Klik vervolgens op een naam van een training, en kom je op een pagina met meer informatie over de training. Met de groene knop 'Schrijf je nu in' kom je bij het inschrijfformulier terecht.

 

SBK Opleidingen maakt gebruik van uw e-mailadres voor de verzending van de uitnodiging. Ook kunnen we zo jouw digitale certificering naar je sturen en kunnen we informeren over je training.

 

  • SBK Opleidingen geeft trainingen (open opleidingen) in Helmond, Nieuwegein, Capelle aan den IJssel en Wezep. Het adres van de locatie vind je in de bevestiging van je inschrijving.
  • Incompany trainingen kunnen verzorgd worden op elke willekeurige locatie in Nederland indien er een geschikt lokaal en apparatuur aanwezig is.

 

Vragen over de inhoud van je training

Op de webpagina van de gedeeltelijke training vind je in het onderdeel 'Programma' de inhoud van de training terug.
Ook zie je onder "inclusief" wat is inbegrepen in de training. Als deze informatie je vraag niet beantwoordt, neem dan vooral even contact op zodat we je vraag kunnen beantwoorden.

 

Vragen over het lesmateriaal

Waarschijnlijk een goede vraag voor onze experts. Als je contact opneemt, zoeken wij de juiste persoon die jouw vraag kan beantwoorden.

 

  • Bij klassikale trainingen ontvang je het lesmateriaal bij aanvang van de training.
  • Bij klassikale VCA-trainingen (Basisveiligheid of VOL) ​​ontvang je het lesboek, ter voorbereiding, 2 weken voor de start van de training.
  • Bij e-learnings (BHV en VCA) ontvang je een inloginstructie met vaste inlogcode voor het doorlopen van de e-learning. Vanaf het eerste moment van inloggen is de module 3 maanden beschikbaar.

 

Vragen over je persoonsgegevens (AVG)

Je gegevens worden gebruikt voor de uitnodiging, presentie en de certificering. Ook kunnen gegevens gebruikt worden om actualiteiten en ontwikkelingen te versturen toegespitst op jouw vakgebied. Daarnaast sturen we je indien van toepassing (bijvoorbeeld BHV) een herhaaloproep. Door een training herhaaldelijk te herhalen, zorg je dat je kennis up-to-date blijft.

 

We maken gebruik van de volgende persoonsgegevens: Voorletter(s), voornaam, achternaam, geslacht, geboortedatum en e-mailadres. Die gegevens hebben we nodig om op je certificaat, diploma of bewijs van deelname te vermelden.

 

Persoonsgegevens bewaren wij op een door twee-factor-authenticatie beschermde omgeving. Geprinte gegevens worden na gebruik vernietigd.

SBK Opleidingen werkt met het ERP-systeem; AFAS Winst. AFAS neemt blijvend passende technische en belangrijke maatregelen om de persoonsgegevens van de klant te voorkomen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. AFAS is voor ISO27001 gecertificeerd.

 

Vragen over annuleren

Kijk hiervoor naar artikel 3 van onze algemene voorwaarden . Artikel 3.2. bedragen alleen voor incompany trainingen en artikel 3.3. alleen voor open opleidingen.

 

Vragen over financiële zaken

Facturen verzenden wij digitaal. Daarvoor hebben we het e-mailadres van de juiste afdeling of persoon nodig. Bij het inschrijven voor een open opleiding kun je een betalingskenmerk of ordernummer opgeven.

 

De factuur wordt verzonden op de eerste dag van de training, tenzij anders is afgesproken.

 

Vragen over de certificering en/of afsluiting van je training

  • Bij een training zonder theorie- of praktijktoets ontvang je een bewijs van deelname (tenzij op de site anders aangegeven).
  • Bij een training die afgesloten wordt met een theorie- en/of praktijktoets ontvangt de deelnemer een diploma of certificaat.

 

Wij streven ernaar om binnen 2 weken de certificering digitaal toe te sturen.

 

Neem bij diefstal of verlies van je bewijs van deelname/certificaat contact met ons op.

 

Vragen over "Mijn SBK"

Via de link op Mijn SBK kun je je wachtwoord opnieuw aanvragen.

 

Om in te kunnen loggen op Mijn SBK gebruiken we het e-mailadres dat bij SBK Opleidingen bekend is. Neem contact op met onze backoffice.

 

Op Mijn SBK zijn zaken als behaalde certificaten, gevolgde trainingen terug te vinden. Certificaten en/of bewijzen van deelname die behaald zijn vóór december 2020 zijn niet terug te vinden in Mijn SBK. Deze zijn opvraagbaar via info@sbkopleidingen.nl onder vermelding van datum training en voornaam + achternaam van de deelnemer.

 

Als je een nieuwe medewerker toegang wilt geven tot Mijn SBK, dan kun je dit aanvragen via info@sbkopleidingen.nl onder vermelding van toegang Mijn SBK nieuwe medewerker.

 

Is een medewerker uit dienst? Geef dit dan door via info@sbkopleidingen.nl onder vermelding van medewerker uit dienst. Wij zullen deze medewerker dan op inactief zetten.

 

Staat een medewerker nog niet geregistreerd in Mijn SBK? Dan kan deze eenvoudig worden toegevoegd via het menu "mijn organisatie" -> "medewerkers". Daar kun je kiezen voor "aanmaken nieuwe medewerker".

 

Als je de contactgegevens van een bestaande medewerker wilt wijzigen of toevoegen, dan kan dit eenvoudig via het menu "mijn organisatie" -> "medewerkers". Zoek door middel van een filter de juiste medewerker op en selecteer deze. Je komt nu in de eigenschappen van de medewerker. Kies hier voor "Aanpassen".

 

Overige vragen

Via onze contactpagina kun je ons algemene nummer bellen of een e-mail sturen. Wij zullen je met een trainer in contact brengen.

 

SBK Opleidingen hecht grote waarde aan de kwalitatieve uitvoering over de volle breedte van haar activiteiten. Om deze kwaliteit te behalen is SBK Opleidingen ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Onze opdrachtgevers