Internationale dag van het onderwijs

18

jan

18

jan

De internationale dag van het onderwijs vieren we voor de vierde keer op 24 januari 2022. Dat het recht op onderwijs is vastgelegd in artikel 26 van de Universele verklaring van de rechten van de mens, geeft natuurlijk al aan hoe belangrijk het is dat iedere burger onderwijs kan volgen. We hebben het dan in eerste instantie meestal over basisonderwijs.

In 1989 is in het verdrag inzake de rechten van het kind opgenomen dat landen ook het hoger onderwijs toegankelijk moeten maken voor iedereen. Onderwijs is namelijk de sleutel tot duurzame ontwikkeling.

Leren begint pas in de beroepspraktijk

Maar het gaat verder dan de duurzame ontwikkeling. Want ook onder werkenden is het van groot belang dat er blijvend aandacht is voor onderwijs. Het opleiden en instrueren van medewerkers blijft een belangrijk punt. Het draagt bij aan innovatie binnen je bedrijf en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers waardoor zij zich gewaardeerd voelen binnen je bedrijf.

Maar bovenal draagt het bij aan de veiligheid. Een juiste kennis van veiligheidseisen en werkmethoden zorgen namelijk voor een goede basis om op de werkplek veilig en gezond te werken. Daarom zeggen we bij SBK Opleidingen dat leren niet ophoudt na het behalen van een onderwijsdiploma. Het echte leren begint pas in de beroepspraktijk!

Blijven leren met SBK Opleidingen

Juist in het werkveld kunnen de benodigde competenties van een medewerker tot ontwikkeling komen. SBK Opleidingen helpt je graag verder in de weg naar passende leerinterventies.

De aanpak van SBK Opleidingen heeft haar wortels in het Human Performance gedachtegoed (HPI/HPT). Daarin is de wisselwerking tussen de medewerker en zijn werkomgeving het uitgangspunt voor groei. Prestatiedoelen van ‘morgen’ zijn anders dan die van vandaag. Dit vraagt om anders denken, anders samenwerken en andere didactische werkvormen

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Bekijk hier ons cursusaanbod of neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op>

 

 

 

 

Onze opdrachtgevers