Online netwerkbijeenkomst COMB

12

feb

12

feb

Vrijdag 12 februari hebben we op verzoek van COMB (Contactgroep Opleidingen Maastrichtse Bedrijven) een online netwerkbijeenkomst verzorgd. De vraag was of we een presentatie over opleiden binnen bedrijven kunnen verzorgen. Opleiden bij bedrijven en in het bijzonder performance gericht opleiden is een passie van ons, dus we hebben onmiddellijk ja gezegd tegen het verzoek!

Performance gericht opleiden is een stuurmiddel om bedrijfsopleiding op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden. Daarvoor zijn verschillende organisatorische inspanningen nodig. Op de eerste plaats een focus op opleiden, zodat je bedrijfsresultaten van het bedrijf goed kunt ondersteunen. Meestal beginnen we in bedrijven daarom eerst om de focus juist aan te brengen. We willen graag dat de neuzen dezelfde richting uitgaan staan en gaan daarom gesprekken aan met het MT. We maken dan duidelijk dat we willen werken met mensen uit het bedrijf die verschillende opleidingskundige taken krijgen. We hebben het dan bijvoorbeeld over een Praktijkbegeleider en of een Mentor.

Deze gaan werken per functie met een opgestelde opleidingsplattegrond. Deze opleidingsplattegrond is het vertrekpunt voor het aanleren van verschillende taken en competenties.

Nieuwsgierig geworden? We vertellen je graag meer!

Onze opdrachtgevers