Samenwerking SBK Opleidingen en Stimac

3

nov

3

nov

SBK Opleidingen en Stimac starten eind oktober een samenwerking met de praktijkcursus onderhoudstechniek

 

Gijsbert de Ruijter (SBK Opleidingen) en Harm van Stiphout (Stimac) zijn op 30 oktober 2020 een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling en uitvoering van de praktijkcursus onderhoudstechniek. Het doel van deze samenwerking is om gehoor te geven aan de vraag van technische bedrijven om de ontbrekende kennis en praktijkervaring bij onderhoudsmedewerkers naar een next level te tillen.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van jouw installaties en machinepark. We zien vaak dat er onvoldoende kennis is van het uitvoeren van onderhoud. Veel onderhoudswerkzaamheden kunnen eenvoudig door een eigen technische dienst of zelfs door operators aan de machine uitgevoerd worden. Of eigen medewerkers kunnen meehelpen met onderhoudswerkzaamheden die door een externe organisatie worden uitgevoerd. Daarmee kan veel geld bespaard worden.

Vaak ontbreekt het echter aan praktijkervaring bij de betreffende medewerkers. Daarom hebben SBK Opleidingen en Stimac de krachten gebundeld en een praktijkcursus onderhoudstechniek ontwikkeld.

Tijdens deze cursus leer je op een praktische manier over veel voorkomende werkzaamheden die behoren tot mechanisch onderhoud van machines en installaties. Het accent ligt daarbij op leren en oefenen in de praktijk. Theorie wordt beperkt tot het hoognodige. De lesmap is dan ook dun want in tegenstelling tot veel andere trainingen gaat het hier om leren en ervaren in de praktijk!

Cursus in het kort

Goed onderhoud verlengt de levensduur van jouw installaties en machinepark. Maar hoe voer je onderhoud goed uit?

Je leert het in deze praktijkcursus onderhoudstechniek! Veel onderhoudswerkzaamheden kunnen eenvoudig door een eigen technische dienst of zelfs door operators aan de machine uitgevoerd worden. Of eigen medewerkers kunnen meehelpen met onderhoudswerkzaamheden die door een externe organisatie worden uitgevoerd. Daarmee kan veel geld bespaard worden. En vaak vinden operators het ook nog eens leuk om aan hun ‘eigen’ machines te sleutelen. Die kennen ze namelijk van haver tot gort.

Het is vaak een kwestie van durven en er aan beginnen. Maar je moet natuurlijk wel weten waar je aan begint.
In deze cursus leer je op een praktische manier veel voorkomende werkzaamheden die behoren tot mechanisch onderhoud van machines en installaties. Het accent ligt daarbij op leren en oefenen in de praktijk. Theorie wordt beperkt tot het hoognodige. De lesmap is dan ook superlicht want in tegenstelling tot veel andere trainingen gaat het hier om leren en ervaren in de praktijk!

Dat is dan ook precies wat tijdens deze cursus gaan doen! Soms wordt dit vooraf gegaan door een stukje theorie,
dat nodig is om in de praktijk aan de slag te kunnen gaan. We beperken ons hierin tot het hoognodige.

De cursus bevat veel praktijkopdrachten die je in een klein groepje of met een medecursist uitvoert. Daarbij maak je gebruik van proefopstellingen en werk je met juiste gereedschappen en middelen. Door de geringe groepsgrootte is er veel
persoonlijke aandacht en gelegenheid tot oefenen en vragen stellen.

De cursus wordt gegeven in de praktijklokalen van Stimac in Deurne.

   

Brochure

Wil je alle informatie nog eens op je gemak nalezen? of ben je op zoek naar een printbare versie van de cursusinformatie download je de brochure.

Naar de cursus!

Over SBK Opleidingen

SBK Opleidingen is al meer dan 30 jaar expert om leren op de werkplek naar een next level te willen. SBK Opleidingen ziet de werkvloer bij haar klanten vaak als het leslokaal. SBK Opleidingen wil medewerkers bewust maken van gezond en veilig werken én ze breder inzetbaar maken.

Over Stimac

Stimac is al jaren een toonaangevende bedrijf in technisch industrieel onderhoud. Bij Stimac weten ze van de hoed en de rand; ze hebben héél veel gezien en wat ze nog niet kennen willen ze graag leren. Daarnaast heeft Stimac de juiste materialen en gereedschappen én worden medewerkers permanent opgeleid om bij te blijven in het onderhouds-vakgebied. Stimac wil haar kennis graag delen.

 

Onze opdrachtgevers