SBK ontwikkelt instructievideos in opdracht van ISSO

7

jul

7

jul

Afgelopen maanden heeft SBK opleidingen in opdracht van, en in samenwerking met kennisinstituut voor installatietechniek (ISSO) een aantal korte instructievideo's ontwikkeld op het gebied van EMC en Power Quality. Moderne elektrische installaties zijn opgebouwd uit een groot aantal componenten. De complexiteit hiervan neemt steeds meer toe. Dit veroorzaakt dat elektrische componenten, apparaten, systemen en installaties elkaar onderling in toenemende mate beïnvloeden waardoor sprake kan zijn van storing. NEN 1010 vereist dat delen van de elektrische installatie zodanig worden samengebouwd dat er geen storing plaatsvindt. Dit vereist inzicht in het vakgebied EMC en wat het praktisch betekent voor een ontwerper en monteur.

Om inzicht in het vakgebied EMC te krijgen kunt u de filmpjes bekijken op Youtube. SBK organiseert een 3-daagse cursus EMC elektrotechnische- en data installaties, waarin diepgaand wordt ingegaan op de theorie en de praktische vertaling hiervan in de elektrotechnische installatietechniek.

Cursus EMC in elektrotechnische- en data installaties

Deze cursus is bestemd voor personen die elektrotechnische installaties, panelen en machines ontwerpen, monteren en inspecteren. Vooral voor projectleiders is het belangrijk om de elementaire EMC-eisen te kunnen interpreteren bij het samen­bouwen van meerdere technische installaties, bijv.: brandmeldinstallaties, besturingsinstallaties, meet- en regel­installaties en sterkstroominstallaties waarbij verschillende installatiebedrijven betrokken kunnen zijn.

Doel

Na afloop van de cursus hebben deelnemers kennis en inzicht van EMC-principes en kunnen ze deze toepassen bij het ontwerpen en installeren van elektrische installaties en systemen. Klik hier voor meer informatie zoals startdatum en locatie van de cursus.

Bekijk hieronder de filmpjes in een afspeellijst.

Onze opdrachtgevers