SBK Opleidingen sponsort drakenboot festival Helmond

7

jul

7

jul

SBK Opleidingen sponsort de 1e Helmondse Drakenbootraces

In het weekend van 13 en 14 juni vinden op het kanaal in Helmond de eerste Drakenbootraces plaats tijdens het Drakenbootfestival. Op zaterdag varen 32 teams van bedrijven tegen elkaar in originele drakenboten en op zondag is de beurt aan de Helmondse buurten, vriendenclubs en verenigingen. De opbrengst van het evenement is bestemd voor goede doelen voor de jeugd van Helmond: Kinderafdeling van het Elkerliek, JIBB en Stichting Leergeld.

SBK Opleidingen is sponsor van de drakenbootraces en natuurlijk is het leuk als daarbij zoveel mogelijk publiek aanwezig is om de deelnemende teams aan te moedigen. Een drakenboot is 12,5 meter lang, ruim 1 meter breed en versierd met een drakenkop en -staart. Een team bestaat 16 roeiers en 1 trommelaar. De organisatie zorgt voor goede boten en een ervaren stuurman zodat het een gezellige maar ook veilige wedstrijd wordt. Een drakenboot met volledige bemanning kan een snelheid bereiken van ongeveer 17 km per uur en vaart over een afstand van 250 meter.

Wereldmarkt
Op zaterdag en zondag wordt aan de oevers van het kanaal een gezellige wereldmarkt georganiseerd met creatieve producten uit de gehele wereld.
Ook zijn er allerlei optredens voor jong en oud en attracties speciaal voor kinderen. Op veel plaatsen staan stands voor een hapje en een drankje en kun je op een gezellig terras genieten van de drukte van alle activiteiten. De toegang voor deze activiteiten is gratis, met uitzondering van het muziekfeest op zondagavond.

Drakenboot,The Party
Na afloop van de races op zaterdag barst om 19.00 uur een groot muziekfeest los met optredens van Wipneus en Pim en De Heeren Van. Tot in de kleine uurtjes kun je genieten van swingende muziek en de gezellige sfeer van deelnemers, supporters en muziekliefhebbers.

Op zondag wordt het festival afgesloten met een spectaculair optreden van Rowwen Heze en Memphis Maniacs. Tickets voor dit unieke optreden zijn te koop via de website van het Drakenbootfestival. www.drakenbootfestival.nl/helmond.

 

 

Onze opdrachtgevers