SBK Opleidingen wederom sponsor Drakenbookfestival Helmond

20

dec

20

dec

undefined

SBK Opleidingen sponsort wederom het drakenbootfestival in Helmond

In het weekend van 3, 4, en 5 juni vindt op het kanaal in Helmond alweer de tweede editie van de Drakenbootraces plaats tijdens het Drakenbootfestival. De eerste Helmondse drakenbootraces in 2015 waren een groot succes. Ook dit jaar staat het kanaal in het centrum van Helmond drie dagen lang in het teken van deze sportieve krachtmeting op het water. Volgens eeuwenoude Chinese tradities strijden origineel uitgedoste teams tegen elkaar in echte drakenboten. Tromgeroffel bepaalt de snelheid en supporters moedigen hun team aan: een spannend en kleurrijk spektakel! Op zaterdag peddelen de teams van bedrijven uit Helmond en de regio. Op zondag is het de beurt aan verenigingen en clubs. Het parcours van de races is 250 meter lang en ligt tussen het Havenplein en Keyserinnedael. Elke vijf minuten staan twee teams aan de start die in ongeveer anderhalve minuut van start naar finish races.

undefined

SBK Opleidingen is sponsor van de drakenbootraces en natuurlijk is het leuk als daarbij zoveel mogelijk publiek aanwezig is om de deelnemende teams aan te moedigen. Een drakenboot is 12,5 meter lang, ruim 1 meter breed en versierd met een drakenkop en -staart. Een team bestaat 16 roeiers en 1 trommelaar. De organisatie zorgt voor goede boten en een ervaren stuurman zodat het een gezellige maar ook veilige wedstrijd wordt. Een drakenboot met volledige bemanning kan een snelheid bereiken van ongeveer 17 km per uur en vaart over een afstand van 250 meter.

Wereldmarkt
Op zaterdag en zondag wordt aan de oevers van het kanaal een gezellige wereldmarkt georganiseerd met creatieve producten uit de gehele wereld.
Ook zijn er allerlei optredens voor jong en oud en attracties speciaal voor kinderen. Op veel plaatsen staan stands voor een hapje en een drankje en kun je op een gezellig terras genieten van de drukte van alle activiteiten. De toegang voor deze activiteiten is gratis.

Na afloop van de races is er muziek op het festivalterrein. Tot in de kleine uurtjes kun je genieten van swingende muziek en de gezellige sfeer van deelnemers, supporters en muziekliefhebbers.