• Vakmanschap
  • Leidinggeven
  • Veiligheid
  • Continu verbeteren

Corona update: wij houden de richtlijnen van het RIVM aan en starten met kleinere groepen bij voldoende aanmeldingen.

meer informatie

Ploegleider BHV herhaaldag

Vooropleiding
Geen specifieke vooropleiding vereist.
Cursusduur
1 dag
kosten p.p.
€ 200,00
Locatie
Startdatum
Kosten per deelnemer
Lesdagen

Helmond

14 september 2021
€ 200,00
  • di 14 september 2021 09:00-16:00
09 december 2021
€ 200,00
  • do 09 december 2021 09:00-16:00

Nieuwegein

05 oktober 2021
€ 200,00
  • di 05 oktober 2021 09:00-16:00

Cursus in het kort

Als ploegleider heb je veel verantwoordelijkheid binnen jouw organisatie. Je hoopt als ploegleider natuurlijk dat je nooit in actie hoeft te komen, maar in geval van nood zijn een goede coördinatie en efficiënte aansturing van meerdere bedrijfshulp­verleners essentieel. Om deze taak goed uit te kunnen voeren dien je iedere twee jaar een herhalingstraining ploegleider BHV te volgen.

De ploegleider BHV heeft de taak om tijdens een inzet leiding te geven aan een dergelijk team. Verder moet hij of zij regelmatig oefenen met de ploeg BHV-ers, omdat een goede samenwerking van levensbelang kan zijn. Ook het beheer en de controle van de ter beschikking gestelde hulpmiddelen behoort tot de verantwoordelijkheden van de ploegleider. Gelet op het uitgebreide pakket aan taken, is het vanzelfsprekend dat de ploegleider moet beschikken over aanvullende kwaliteiten

Doel

Het doel van de herhalingscursus ploegleider BHV is om jou als bestaand ploegleider weer op te frissen met de extra kennis en vaardigheden die nodig zijn om jouw BHV-team adequaat in te zetten op het bedrijfsterrein. Na deze herhalingscursus weet jij weer exact hoe je in geval van nood leiding moet geven aan jouw BHV-ers en weet hoe je het interne BHV-beleid uit kunt voeren.

Voor wie

Deze ploegleider BHV herhalingscursus is bestemd voor iedereen die al ploegleider BHV is én het behaalde certificaat of diploma geldig wil houden. 

 

Kijk op de website van Wij Techniek of je mogelijk in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de cursuskosten

Is jouw bedrijf aangesloten bij Techniek Nederland? Dan ontvang je 12,5% ledenkorting op de cursusprijs! Info op ons inschrijfformulier.

 

 

Is jouw bedrijf BHV veilig? Lees alles over over de risico inventarisatie binnen jouw bedrijf en de daaruit vloeiende BHV veiligheid in onze whitepaper!

Afsluiting

Het examen Bedrijfshulpverlener bestaat uit de onderdelen eerste hulp en brand en omvat zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte.

Inclusief

  • Lesmateriaal
  • Lunch
  • Examen
  • MOBHV diploma

Tijdens deze herhaalcursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. Wettelijk kader Bedrijfshulpverlening.

2. Organisatie Bedrijfshulpverlening.

3. Communicatie.

4. Inzet.

5. Salvage.

Huiswerkopdracht: werkstuk en presentatie.

Van de deelnemer wordt een actieve inzet verwacht. Het accent van de training ligt op de toepassing in de praktijk.