VCA Basis en VCA VOL: het verschil

17

jan

17

jan

Vandaag verzorgt onze instructeur Jos van Ekkendonk voor onze cursisten in Helmond een cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Veel mensen kennen ook de basisveiligheid VCA. Maar wanneer is nou VCA VOL of VCA Basis benodigd?

Het verschil tussen deze twee is dat de inhoud van de cursus is afgestemd op het werk van de cursist. Met name de positie van de cursist. Is deze werkzaam in loondienst of ZZP’er? Dan is het voldoende om het diploma VCA Basis te bezitten. Is er sprake van een leidinggevende functie, dan is de VOL VCA verplicht.

Met basisveiligheid VCA toon je aan dat je beschikt over de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu. Je weet hoe je veilig werkt en je houdt hierbij rekening met het milieu en je eigen gezondheid en die van anderen.

Bij VOL VCA is extra aandacht voor onderdelen met betrekking tot leidinggeven. De operationeel leidinggevenden dienen namelijk niet alleen te kunnen zorgen voor hun eigen veiligheid, maar ook die van medewerkers.

Aansluitend aan de cursus vindt het VCA examen plaats. Voor VCA basis duurt het examen een uur en voor VCA VOL duurt het examen een uur en 15 minuten. De examens worden afgenomen door examenorganisatie PBNA. Dit zijn digitale examens. De vragen worden digitaal beantwoord op een pc of tablet.

Je ziet steeds één vraag die je beantwoord, daarna ga je door naar de volgende vraag. Een vraag die je niet direct kunt beantwoorden, kun je markeren en even overslaan, totdat je alle andere vragen hebt beantwoord. Als je helemaal klaar bent, kun je het examen afsluiten. Je kunt dan direct zien of je bent geslaagd of dat je het examen nog een keer over moet doen. 

Ben je ook geïnteresseerd in een klassikale VCA cursus waarbij je meteen na afloop het examen maakt? Kijk dan eens bij onze open opleidingen VCA!

Naar de VCA cursussen>

 

Onze opdrachtgevers