Winst boven veiligheid?

22

nov

22

nov

"Winst gaat boven veiligheid, tijdelijke werknemers krijgen onvoldoende instructies of beheersen Nederlands onvoldoende." Dat is de harde werkelijkheid uit het jaarverslag 2016 Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) 

Het aantal werknemers dat overlijdt tijdens het werk is toegenomen. In 2016 kwamen 70 mensen om het leven, 19 meer dan in 2015. Ook het aantal ongelukken zónder dodelijke afloop stijgt, 14% meer dan in 2015. 

Tientallen jaren was er een daling te zien in het aantal arbeidsongevallen. Hieraan hebben veiligere machines en wettelijke arbo verplichtingen zoals RI&E een bijdrage aan geleverd.
De Monitor (KRO-NCRV) heeft een dossier aangemaakt over bedrijfsgevallen.

Lees hier het volledige onderzoek.

Uit het jaarverslag Inspectie SWZ blijkt dat uitzendkrachten en flexibele krachten twee keer zo vaak slachtoffer zijn van ernstige gevallen als vaste krachten. Tijdelijke werknemers krijgen onvoldoende instructies of beheersen Nederlands onvoldoende.


De TWI trainingsmethode (Training within Industry) biedt uitkomst en bewijst dat het verhogen van veiligheid en het opleiden van (tijdelijk) personeel haalbaar is met deze goede pragmatische en snelle aanpak. 

Het toepassen van TWI in het trainen van taken van medewerkers zorgt bijvoorbeeld voor een reductie van 60% – 80% inwerktijd. Daarnaast wordt de kans op het maken van fouten teruggebracht tot minder dan 5%. Dit levert veel voordelen op zoals een toename van de productie en afname van het aantal arbeidsuren.

Peter Vijgenboom van SBK heeft alle voordelen van TWI voor jou op een rijtje gezet. Download hier de whitepaper over de 5 voordelen van de TWI methode. 

Onze opdrachtgevers