• Vakmanschap
  • Leidinggeven
  • Veiligheid
  • Continu verbeteren

Aarding & Bliksem

De elektrotechnische sector kent bijzondere veiligheidsrisico's. SBK adviseert bedrijven bij de ontwikkeling van technische installaties en verzorgt hiervoor een groot scala aan opleidingen, waaronder brandmeldinstallaties, installaties in medisch gebruikte ruimten, bliksembeveiliging en panelenbouw.

Specifieke trainingen gaan in op NEN 3140 en NEN 1010. Deze door de Arbeidsinspectie gehanteerde normen beschrijven hoe een werkgever een veiligheidsbeleid op moet zetten voor haar medewerkers die veilig en verantwoord moeten kunnen werken in een werksituatie met elektrotechnische risico's. De NEN1010 beschrijft specifiek de eisen die aan elektrische installaties gesteld worden. SBK begeleidt bedrijven bij de implementatie van deze normen en heeft hiervoor naast maatwerktrainingen ook diverse open opleidingen in haar aanbod.

SBK biedt full service als het gaat om opleiding, training en coaching op het gebied van veiligheid en elektrotechniek. De belangrijkste standaard opleidingen zijn ook als maatwerkvariant voor u leverbaar.

De vakgebieden zijn:

1. Voorschriften NEN 1010 - NEN 3140
2. Aarding, bliksem- en overspanningsbeveiliging
3. Elektrische installaties
4. Electrotechniek algemeen
5. ATEX

Daarom bij SBK

Al 30 jaar is SBK een toonaangevende opleider voor de technische sector in Nederland. Net als jij weten wij dat organisaties continu voor de uitdaging staan om slimmer, beter, goedkoper en veiliger te werken. 

  • SBK werkt met vaste ervaren werknemers, die praktijkgericht en interactief lesgeven
  • Maatwerk, SBK gaat verder dan de standaard training en richt zich op jouw problematiek
  • Een locatie bij jou in de buurt

De verschillende Aarding & Bliksem cursussen