• Vakmanschap
  • Leidinggeven
  • Veiligheid
  • Continu verbeteren

Corona update: wij houden de richtlijnen van het RIVM aan en starten met kleinere groepen bij voldoende aanmeldingen.

meer informatie

NEN 3140 Installatieverantwoordelijke-Werkverantwoordelijke

Vooropleiding
Minimaal elektrotechniek op Lbo-niveau
Cursusduur
2 dagen
Kosten per deelnemer
€ 419,00

Inschrijfdata zijn nog niet bekend voor deze opleiding. Neem contact op met onze backoffice via 040-2329700 of info@sbkopleidingen.nl voor meer informatie

Locatie
Startdatum
Kosten per deelnemer
Lesdagen

Cursus in het kort

De werkgever is verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers. Voor wat betreft de elektro­technische werkzaamheden legt de werkgever de inhoudelijke verantwoordelijkheid neer bij de werkverantwoordelijke: een mbo+ elektrotechnisch geschoolde medewerker met organisatietalenten.

De werkverantwoordelijke is degene die inhoudelijk alles regelt en ervoor moet zorgen dat een medewerker veilig aan elektrotechnische installaties kan werken. In de Europese regelgeving is vastgelegd dat werkzaamheden waarbij sprake kan zijn van elektriciteitsrisico's, uitsluitend verricht mogen worden door bevoegde medewerkers.
De werkverantwoordelijke moet bepalen voor welke taken een medewerker bevoegd is en dit vastleggen in een zogenoemde aanwijzing.

Doel

Het doel van deze training is om leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het elektrotechnische veiligheidsbeleid binnen de onderneming, te leren een beleid op te zetten zodat medewerkers worden aangestuurd volgens de vereiste regelgeving.

Voor wie

Leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het elektrotechnische veiligheidsbeleid binnen een onderneming.

 

Kijk op de website van OTIB of je mogelijk in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de cursuskosten

Is jouw bedrijf aangesloten bij Techniek Nederland? Dan ontvang je 12,5% ledenkorting op de cursusprijs! Info op ons inschrijfformulier.

Inclusief

  • Lesmateriaal
  • Lunch
  • Certificaat