• Vakmanschap
 • Leidinggeven
 • Veiligheid
 • Continu verbeteren

Corona update: wij houden de richtlijnen van het RIVM aan en starten met kleinere groepen bij voldoende aanmeldingen.

meer informatie

Online NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon - Monteur

Vooropleiding
Geen specifieke vooropleiding vereist
Cursusduur
Zelfstudie
kosten p.p.
€ 179,00

Cursus in het kort

Medewerkers die bij hun werkzaamheden te maken hebben met gevaren van elektriciteit, mogen deze werkzaamheden volgens het Arbobesluit alleen verrichten als ze hiervoor beschikken over de juiste kennis, kunde en ervaring en over het juiste inzicht. Ook moeten zij expliciet voor deze werkzaamheden bevoegd worden gesteld. Voldoende Onderricht Persoon, kortweg VOP is één van de vier titels van aanwijzingen die we kennen in Nederland.

Met deze online cursus, die speciaal is gericht op de werkzaamheden binnen de techniek, ben je makkelijk en snel op de hoogte van alle informatie rondom het werken aan en met elektrische installaties.

Deze variant is opgebouwd uit 11 modules. Deze bestaan uit een e-book en oefenvragen. Ook is er een algemene eindtoets. Alle onderdelen zijn in iedere willekeurige volgorde te doorlopen. Begin je met de theorie? Of liever meteen de eindtoets? De keuze is aan jou! De eindtoets kun je één keer herkansen. Als je deze toets behaalt door minimaal 80% van de vragen goed te hebben, dan ontvang je het digitale certificaat NEN 3140 VOP.

Om je alvast een voorproefje te geven van de inhouw van de interactieve e-books hebben we er alvast twee voor je klaargezet.

Wist je dat we nog 2 andere varianten hebben van de online NEN 3140 VOP?

ONLINE NEN 3140 VOP - OPERATOR

 

ONLINE NEN 3140 VOP - TECHNISCHE DIENST

Doel

In deze online training brengen we je kennis en vaardigheden bij die nodig zijn om veilig te kunnen werken aan/of nabij laagspanningsinstallaties, zodat de aanwijzing tot "Voldoende Onderrichte Persoon" in het kader van de NEN 3140 kan worden verstrekt of je aan de periodieke instructie hebt voldaan.

Aangezien je kiest voor de online NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon - Techniek, is deze variant helemaal toegespitst op jóuw werkzaamheden als bijvoorbeeld monteur of huismeester!

Voor wie

De online NEN 3140 VOP - Techniek is bestemd voor medewerkers met de aanwijzing Voldoende Onderricht Persoon die binnen het bedrijf werkzaam zijn als bijvoorbeeld:

 • Storingsmonteur (bijvoorbeeld sanitair / CV)
 • Huismeester
 • Conciërge
 • Assistent monteur E

Deze medewerkers hebben vaak een of beperkte elektrotechnische kennis.

Afsluiting

SBK Certificaat

Inclusief

 • Lesmateriaal
 • Certificaat

Deze online cursus heeft de volgende inhoud:

 1. Arbowet NEN 3140
 2. Aanwijsbeleid
 3. Gevaren van elektriciteit
 4. Elektrische arbeidsmiddelen
 5. Veilige werkplek
 6. Veiligstellen
 7. Aansluiten leidingen
 8. PBM's
 9. Meetinstrumenten
 10. Aardlekschakelaars
 11. Installatieautomaten

Na afloop van de E-Learning krijg je een digitale toets aangeboden.