Cursus of maatwerk?

Je twijfelt of je wel de juiste uitvoeringsvorm voor ogen hebt? Hieronder kun je lezen in welke vormen SBK Opleidingen haar trainingen, cursussen en opleidingen aanbiedt.

Open inschrijving cursus

Veel trainingen behoeven geen maatwerk oplossing doordat de leerbehoefte niet is gekoppeld aan de directe werksituatie. Een cursus in de vorm van ‘open inschrijving’, waarbij een medewerker, samen met werknemers van andere bedrijven, wordt gevolgd ‘buiten de bedrijfsmuren’. Veelal wordt dit gedaan indien het enkele medewerkers betreft. Voorbeelden van deze trainingsvorm zijn een BHV cursus of een basiscursus Industriële Automatisering.

Incompany cursus

In het verlengde van een ‘open inschrijving’ cursus is een ‘in-company cursus’. Hierbij is de werkplek nog steeds niet of nauwelijks relevant maar wordt daarentegen ‘binnen de bedrijfsmuren’ uitgevoerd. Tevens is het mogelijk kleine specifieke aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld specifieke situaties uit het verleden in opdrachten te verwerken. Het herkenbaar maken door het doorvoeren van het bedrijfslogo en dergelijke (looks and feels) kan uiteraard ook.

Maatwerk

Maatwerktrainingen of -opleidingen daarentegen zijn specifieke opleidingen waarbij we uitgaan van het huidige of gewenste werkproces waarbinnen men werkt. Dit betekent dat er specifiek wordt gekeken naar de taken van de medewerkers. Alleen datgene dat men nodig heeft voor het uitvoeren van de functie wordt vertaald in een (modulair) leertraject. Door onze unieke en gestructureerde aanpak (CRIACE® Opleidingsmethodiek) wordt nooit teveel geleerd en worden alle leermodules ‘getoetst’ zodat je zeker weet dat jouw medewerkers de deelprocessen beheersen zoals jij dit wenst.

Onze opdrachtgevers